Urmăriţi Activitatea Extra Vehiculară (EVA)

Urmăriţi alături de noi, în direct, activitatea extra vehiculară a astronautului ESA Luca Parmitano şi a astronautului NASA Chris Cassidy. Transmisiunea în direct va începe la ora 11:00 GMT (13:00 CEST). Activitatea extra vehiculara va începe la 12:55 GMT (14:55 CEST). Constumul lui Luca va fi alb complet, în timp ce costumul lui Chris va purta dungi roşii.

 

Sarcinile lor vor include amplasarea de trasee de cablu pentru viitorul laborator rusesc Nauka, instalarea şi înlocuirea sistemelor de comunicaţie şi control termic, precum şi recuperarea unei camere şi a unor experimente pentru a fi returnate pe Pământ. Pentru a îndeplini aceste sarcini, Luca va trebui să stea pe o platforma de lucru amplasată pe braţul robotic al Staţiei Spaţiale, ce va fi controlat de astronautul NASA Karen Nyberg, aflată în modulul de observaţie Cupola. Această lungă zi de lucru se va sfârşi în jurul orei 21:00 GMT (23:00 CEST) când astronauţii se vor întoarce în camera de presurizare Quest a NASA. Eforturile lor vor fi urmate de o zi liniştită pentru a le permite să recupereze şi să se pregătească pentru cea de-a doua activitate extra vehiculară programată pentru mijlocul lunii iulie.

Last update: 8 iulie 2013

Copyright 2000 - 2014 © European Space Agency. All rights reserved.